torstai 16. kesäkuuta 2011

Uusi tuttavuus valmiina

Pengoin KyJy:ä varten lankavarastojani ja löysin mummoni jäämistöistä DMC-lankoja. Langat on alunperin tarkoitettu pöytäliinojen kirjailuun, mutta minäpä kokeilin tehdä kirjanmerkin. Olin nähnyt erittäin kauniin viuhkamaisen kirjanmerkin netissä ja lopulta löysin sen ja englanninkielisen ohjeen siihen. Hätsynpikaa suomensin ohjeen ja hieman muunneltuna tein tälläisen:
 Hieman lähempää se näyttää tältä:
Tämä on ensimmäinen harjoituskappale, joten hieman on hakusessa joissain kohdin pistojen kohdat. Oikea väri työlle on kirkas violetti eli kuvassa työn väri on aivan väärä.
Ajattelin tehdä näitä vinon pinon KyJy:ssä. Punnitsemalla valmiit saan täyteen sen 50 grammaa - siihen painoon saan kyllä pistellä aikas monta kirjanmerkkiä. Näitä voin sitten antaa joululahjoiksi tutuille ja kylän miehille.
Ohje tähän on erittäin helppo ja sen oppii nopeasti. Menen juhannuksen jälkeiseksi viikoksi Ikaalisten kylpylään lomatuetulle lomalle ja ajattelin ottaa näitä mukaani tehtäväksi sillä viikolla. On ainakin kevyet kantaa mukana.

2 kommenttia:

  1. Kirjanmerkki voiskin olla kiva tehdä, voisin kanssa joskus kokeilla. Hyvä lahjaideakin. Loma vetelee viimeisiään ja olen yökyöpelinä edelleen. Miten ihmeessä saan itseni taas oikeaan rytmiin?? Nytkin kello on 4 eikä edes nukuta. Yhtenä "yönä" menin klo 6 nukkumaan...!! On niin valoisaa. Se neuletapaaminen oli tässä lähistöllä, mutta en sitten itsekään mennyt. Olisin tarvinnut lankojakin...

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ontelokudetta! Varsinkin lopputulos on kiva. Virkkaaminen on aika raskasta, varsinkin loppuvaiheessa jos mattoa tekee. Mun täytyy vähän ostaa lisää lankoja KyJyä varten, kun varastoissa on vaan paljon villalankaa ja tarvin puuvillaa. Ehkä muutamat puikotkin vielä... Pari tilausta on jo tulossa. :) Tarvii koittaa keksiä jotain niistä villalangoista, sukkia ainakin jos ei muuta. Sais niitäkin sit pois. Suunnittelin eilen KyJy-listaa ja sain vasta 7 työtä. Haluaisin koko listan valmiiksi ennen alkua, niin olis mukavampaa tehdä. No katsotaan nyt onnistuuko. Hyvin olen ainakin päässyt töiden aloittelussa vauhtiin. Toivottavasti jaksaa vielä sitten, kun töihin menee!

    VastaaPoista