keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Päivitystä

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja joululahjojen valmistelu on jo alullaan. Tänään lauleskelin töitä tehdessäni mielessäni jo joululauluja, odotan innolla tulevaa juhlaa. Enkä vähiten sen vuoksi, että uusi pomoni lupasi minulle kahden viikon loman joulu- ja uuden vuoden viikoille. Ihanaa! Ensimmäinen kunnon loma tänä vuonna.

Käsityöpiirissäni olemme saaneet tekemämme jouluseimen valmiiksi. Pieniä yksityiskohtia voimme vielä korjailla ja tehdä, mutta muuten kaikki on valmiina adventtina Kalevan kirkolla pidettäviä myyjäisiä varten. Siellä jouluseimemme esitellään yleisölle ekaa kertaa. Joulukuun ajan seimiasetelma tulee olemaan lasivitriinissä seurakuntatiloissa kaikkien nähtävillä.
Laitan kuvan tänne adventin jälkeen, kun saan kuvattua asetelman myyjäisissä.

Tehnyt olen myös muitakin juttuja, kuten
Ristipistotyönä kylpypyyhkeen miehen lapsen lapselle nimipäivälahjaksi.
Tässä kuva pyyhkeen alareunasta, johon kirjailin junanvaunut sekä nimen.
Ja tässä kuva hupun reunasta, johon kirjailin ristipistokuvion liukuvärjätyllä langalla.
Ja tässä vielä kuva kylpypyyhkeestä puoliksi taitettuna sängyllä. Miehen tytär kiitteli kovasti ja sanoi, että tarpeeseen tuli.
Pojan tyttöystävälle tein Novitan Teddystä kolmiohuivin. Ajatus oli, että hän voisi pitää sitä kotonaan ettei veto käy harteisiin, mutta hän tykästyi huiviin niin paljon, että on pitänyt sitä koko ajan ulkona liikkuessaankin.
Kun muutimme tähän asuntoon kaksi ja puoli vuotta sitten, aloin virkkaamaan keittiöön verhoa kalastajalangasta. Ehkä työn tylsyyden vuoksi homma ei edennyt ja hyvä niin, sillä nyt vaiheeseen jäänyt verho löysi paikkansa makuuhuoneesta, johon mieheni kanssa siirryimme nukkumaan tyttäremme muutettua ensimmäiseen omaan kotiinsa. "Verhotankona" toimii karmien väliin kiristettävä roikkumistanko. Verhon sopivuus paikalleen tuntui kyllä todella hyvältä, kun välillä saan keskeneräisiä töitä valmiiksikin.
Tein jo aiemmin lasten kokoa Strömsö-takin ja nyt tein itselleni samanlaisen aikuisten kokoa. Ihana! Tykkään. Hieman jouduin virkkaamalla muotoilemaan reunoja, mutta lopputulos on hyvä. Nyt mietin, jos tekisin vielä isoäidinneliö taskut takkiin. Lankana on Novitan Puro Batik.
Veljeltäni sain kiitoksia Super Mario sukista, olivat kuulemma mieluisat. Hyvä niin. 

1 kommentti: