lauantai 1. helmikuuta 2014

Leluja

IPäivitys on venynyt, mutta valmista on tullut tehtyä.
Olen innostunut tekemään leluja neuloen. Valmiina on käsinukkeja ja kääntönukke.
Ensimmäinen valmistunut oli klovni jämälangoista
Klovnin pään sisälle laitoin superlonia, joka tekee päästä ikävän painavan. Muuten klovni on iloisten väriensä vuoksi ehdoton suosikkini.

Seuraavaksi aloin tekemään kolmea pukkia ja peikkoa, sadun mukaan. Näiden päät täytin vanulla ja sormille tein kalastajalangasta verkon, että vanu pysyy pään sisällä. Vasemmalla on pikku pukki, keskellä keski pukki ja oikealla peikko. Iso pukki puuttuu vielä.
Peikolla oleva pipo ottaa osaa  Silmukan ytimestä tammikuun haasteeseen. Haaste löytyy myös Pipon ytimestä -blogista.
Kääntönukkeen löysin idean netistä ja kirjaston kautta sain käsiini Jean Greenhowen kirjan Knitted dolls, jonka ohjeella nuken tein. Idea on siis kaksi nukkea yhdessä ja hameen alla on se toinen nukke toisen ollessa esillä. Aivan ihana, mutta koko yllätti minut - tulikin isompi kuin kuvittelin, mutta ihana.
Lisäksi tein Nikolai huivin, johon sain ohjeen käsityöpiirini osallistujalta. Lankana on Novitan Rose Mohair, jonka jämiä laatikosta vielä löytyy. Huivi on ihana ja jää itselleni. Väri on oikeasti violetti.

3 kommenttia:

 1. Hei! Pari asiaa on nyt pakko huomauttaa. Ensinnäkin haasteen nimi on Silmukan ytimestä. Lisäksi pyytäisin mainitsemaan Pipon ytimestä-blogin sillä haaste on yhteistyötämme, jota me molemmat ylläpidämme :)

  Hauskoja käsinukkeja! :) Ja tuollainen kääntönukke on ollut minulla itsellänikin. Se tosin oli Punahilkka-teemalla ja yhdestä nukesta löytyi Punahilkka, susi ja mummo :) Kiitos kun osallistuit haasteeseen! :)

  VastaaPoista
 2. Samoja juttuja meinasin itekki tulla korjaamaan, mitä Silmukan saalistaja tuossa sano :D Mutta kiitos kun osallistuit haasteeseen! Kivalla tavalla teotutin tän kuun aiheen :)

  VastaaPoista
 3. Anteeksi virheeni! Haasteenne on todella kiva ja osallistun siihen vastakin.

  VastaaPoista