keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Vauvan vaatteita ja ihanat tumput

Valmiiksi sain hierojamme tulevalle vauvalle kaksi nuttua ja vaunupeiton. Sukat olen tehnyt jo aiemmin.

Vaalea nuttu on tehty Novitan Pirtelö langasta ja on tarkoitettu alunutuksi. Vaaleanpuna-punainen nuttu on tehty Tokmannin Villalangasta ja on tarkoitettu päälynutuksi. Sukat on tehty Novitan Purosta ja varsi Teddystä. Peitto on tehty Novitan Purosta ja taustana on lakanakangas. Peiton tein kulmasta kulmaan, mutta kuvassa nurinpäin käännetty kulma on hieman pidempi kuin muut kulmat. En tiedä miksi.

Tänään käyn viemässä paketin tulevalle äidille, toivottavasti tykkää. Tiedossa siis on, että vauva on tyttö. ;)

Toinen valmistunut työ on aivan ihana. Nämä jäävät minulle.
Lapaset. 
Mutta ei mitkään tavalliset lapaset, vaan todelliset jämälanka lapaset. Parsinpätkä-lapaset, kuten eräs käsityöpiiriläiseni sanoi. Hän on tuonut minulle paljon parsinpätkiä näiden lapasten tekemiseen ja lisää kuulemma on tulossa, koska hänen lapsenlapsensa haluaa leikata lisää parsinpätkiä.. :D

Tässä kuva lapasten oikeasta ideasta
Langanpätkät solmittiin yhteen ja lankojen päät jäävät lapasen sisäpuolelle lämmittämään. Toisissa kohdin ei pätkiä paljoa ole ja niissä kohdin kerässä oli pidempi pätkä samaa lankaa.
Hämmästyin kuinka hyvältä lapaset tuntuu käsissä, vaikka kuvittelin solmujen haittaavan ja tuntuvan, mutta nämä ovat hyvät käteen ja uskon, että ovat myös lämpimät. Sen tietää vasta kylmien tultua.

1 kommentti:

  1. Kiva ide tommoset lapaset :) Vois itekkin tehä omista pikkupätkistä. Ja on varmaan ihan suht lämpimät kun nuo pätkäthän tuo tuohon vähän niinkun vuoren :)

    VastaaPoista