keskiviikko 10. elokuuta 2011

Päivittelyä ja asennemuutosta

Pientä hiljaiseloa täällä päässä, kun valmistauduimme koulujen alkamiseen ja liikuntakeskusjäsenyyden jatkuminen on vienyt hieman aikaa kuntoilun merkeissä.

Kuusikulmapeittoa olen tehnyt eteenpäin tilkku tilkulta ja kyllä se siitä pikkuhiljaa valmistuu.
Eniten vaivaa on miettiä ettei saman värisestä langasta tehdyt tulisi vierekkäin. Omasta mielestäni peitosta tulee tosi nätti, voisin tehdä useammankin tällä tekniikalla. Palaset on helppo tehdä eikä niiden yhteen liittämisessäkään ole vaikeuksia - tai ehkä on sitten, kun peitto on vielä isompi.
Tätä on mukava tehdä, kun samalla kuuntelee nuorison kertomuksia päivän tapahtumistaan.

Tähän loppuun kerron, miten sain asenteeni muuttumaan tällä viikolla.
Niin kuin monella muullakin työelämässä mukana olevalla, on minullakin maanantaisin ajatus: "Vasta maanantai, vielä koko viikko edessä :("
Meillä töissä on tällä viikolla kuunneltu Radio Aaltoa ja siellä oli maanantaina juontajina mies ja nainen. Yht'äkkiä nainen sanoi miehelle: "Ihanaa, maanantai!"
No mies tietysti ihmetteli, mitä ihanaa siinä on. Kuinka nainen noin sanoi?
Nainen siihen: "Nyt on vasta maanantai, koko viikko aikaa tehdä kaikkea."
Ja näinhän se on. Koko viikon ehtii tehdä juttujaan. Tätä ajatusta olen nämä pari päivää seurannut ja nyt jo huomaan, kuinka asenteeni on muuttunut positiivisemmaksi ja olen oikeasti ehtinyt tehdä vaikka mitä. En ole koko ajan väsyneen oloinen, enkä marmata joka asiasta. Mieli on paljon kevyempi. Kokeilkaapa!

3 kommenttia:

  1. Komea peitto tulossa. Tuo on totta mitä kirjoitit maanantaista, asenne usein ratkaisee.

    VastaaPoista
  2. Peitosta tulee ihana! Pistin itellekin linkin ohjeesta muistiin ja kokeilen myöhemmin. No jopas oli miettimistä herättävä ajatelma maanantaista. Itse olen koittanut olla vain ja onhan se niiiiin paljon mukavampaa olla töissä näin kesällä, kuin talvella! Sen ajatuksen voimalla olen itse jaksanut. Olen kova myöhästelemään lähes aina ja siihen sain itse lehdestä ajatuksen. Pitää miettiä mentävästä asiasta joku positiivinen juttu, niin tulee mentyä aiemmin sinne. Vielä en oikein ole keksinyt sitä positiivista kannustinta töistä... ;) Kiitos Sukkasato-linkistä, en ollut huomannut sellaista! Silmäilin sivua, mutta en ainakaan muuta haastetta ota tällä hetkellä. On kädet täynnä KyJyn kanssa! Ja SNY vielä päälle. Vaikka sitä odotankin. :) Vai semmosia se miehesi sanoi... Eikö muuta sitten kommentoi käsitöistäsi?? Jopas on. Mulle kyllä tulee kommenttia, vaikka enemmän kaipaisin toki vielä kehuja... :)

    VastaaPoista
  3. Harmi ettet tule nyt mukaan, mutta ymmärrän täysin! Kuvasin taas omat lankakeräni ja kauhistuin... Mutta vielä enemmän kauhistui mieheni, eikä ihme! Kuulemma ei yhtään saa ostaa lankoja ennenkuin kaikki (!!) on käytetty... :( Mutta hyvähän se on, koska lankaa on ihan hirmuisesti. Itse olen kanssa semmoinen hamsteri, vaikka yritän välttää. Tosin onneksi olen saanut hillittyä hamstraamista tämmöisiin hyödyllisiin juttuihin. :) Katsoin kanssa tänään, että tosiaan kuukauden päästä nähdään! Aika on mennyt niin nopeasti taas. Enkä ole tehnyt mitään... :((

    VastaaPoista