lauantai 14. lokakuuta 2017

Aikaa päivittämiselle...

...ei tunnu löytyvän.
Miten arki voikin olla näin kiireistä?
 Lähes joka päivä on mielessä blogin päivittäminen, mutta aina se jää jonkin muun jalkoihin. Nyt sitten päätin istua tietokoneen ääreen ja päivittää blogini.
Valmiita on jo vaikka kuinka ja työnalla sitäkin enemmän. Katsotaan, mitä tänne saan esille.

Jo juhannuksen alla sain valmiiksi välityösukat, jotka jäävät itselleni. Nämä olivat koekappaleet kerrosrivinousu-sukista ja lankana on Novitan 7-veljestä langat.
Sukkia ei ole höyrytetty, siksi ovat niin ryppyisen näköiset.
Helppo malli ja nopea tehdä, ohjeen löytää täältä. Kantapääksi tein tiimalasikantapään.

Pojan avopuolisolle tein syntymäpäivälahjaksi Minions sukat - hän on Minions fani. Lankana Novitan Nalle ja kantapäänä tiimalasi. Ohje on perusvillasukan ohje ja päällepistoilla kasvot.
Oli mieluisat saajalle.

 Tyttärentyttärelle virkkasin Muumimamman Mukavat Muumiamigurumit-kirjan ohjeella. Oli todella helppo tehdä ja oli TODELLA mieluinen saajalle. Hieman on Mamman pää vinossa, muttei se menoa haittaa. Lankana on Novitan 7-veljestä luonnonvalkoisena. Tulossa olisi Pappa ja ehkä muita hahmoja...
 Hyvin lähitulevaisuudessa on tyttärelleni tulossa toinen lapsi. Hänelle tein jo valmiiksi kantoliinasukat tällä ohjeella. Tyttärelläni on kantoreppu, jota he käyttävät ahkerasti ja nämä sukat ovat erinomaiset sillä lasta kannettaessa. Lankana on Novitan Nalle ja -jälleen- tiimalasikantapää.
 Tulevalle pienelle on valmiina myös neuletakki. Lankana on Lankamaailmasta ostettu Baby Merino, akryylilanka. Ohje on netistä löydetty - en muista sivua - ja takki tehdään ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Vaikeutena vielä syntymättömälle on epätieto vaatteen oikeasta koosta, tuleeko sopiva vai onko heti liian pieni.
Samaisesta langasta neuloin myös vaunupeiton odottamaan tulevaa.

 Edelleen tulevalle pienelle neuloin putkisukat joita voi käyttää sukkina tai tumppuina. Lankana on Baby Garn merinovillalanka. netistä löytynyttä ohjetta sovelsin hieman.
 Samasta langasta neuloin samaiselle tulevalle henkilölle puseron. Tämäkin on tehty ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Ohje on Drops Design-sivuilta. Oli mukava ja helppo työ tehdä. Puserosta tuli ohut, mutta villalanka on lämmittävää.
 Nämä Ruotsin väriset langat tein jo olemassa olevalle tyttärentyttärelleni Novitan Nalle lankojen jämistä. Ostimme hänelle tumppuja kaupasta ja tajusin, että voin tehdä niitä itse ja nämä ovat istuvammat kuin kaupan tumput.
 Lisäksi tein hänelle pipan ja tuubihuivin. Huivi oli hieman väljähkö, mutta ulkonäöllisesti aivan upea hänen kaulassaan. Pipa taas oli juuri sopiva eli pian jo pieni. Lankana käytin tyttäreltäni aikanaan lahjaksi saamaani jättilankakerän lankaa. Ohjeet ovat netistä poimittuja ja itse sovellettuja
Pojalleni virkkasin pöytäliinan vaalean lilasta virkkauslangasta. Ohjeen löysin vanhasta Diana virkkauslehdestä. Pingoitusalustana käytin lasten vanhoja pehmoalustoja, jotka löysin mökiltä. Hieman kuvatessa alustat sekoittavat liinan erottumista.
Tyttärentyttäreni on kova "laittamaan ruokaa" äitinsä kanssa, joten tein hänelle omia ruokia, joita voi valmistaa. Tässä paistettu kananmuna meidän pienellä paistinpannulla.
Virkattu banaani. Pienempi koukku olisi ollut parempi.
Tässä virkkaamassani korissa vihanneksia, lihapullia ja keksejä.
Keksit lähempää.

Kananmunia, joissa sisällä pääsiäismunan muovikotelo.
Ohjeet näihin ruokiin löysin netin syövereistä.

Mieheni teki tytölle pienen hellan, jolla hän voi tehdä ruokiaan. Näitä ruokiakin pitäisi tehdä lisää, kun vaan aika riittäisi kaikkeen todo-listan töihin.

Tällä hetkellä tekeillä ovat miehen tyttärentyttärestä ristipistotaulu, jämälankasukkia mökille (ettei tarvitse etsiä aina samaa paria, kun tarvitsee sukkia - totesi mieheni), neulepusero tyttärentyttärelleni ja tietty tumppuja ja pipoja tarvitaan jo kiireesti.

Yritän tehdä päivitystä hieman nopeampaan tahtiin jatkossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti