keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Pääsiäistä kohti

Työskentelen seurakunnassa ja tämä pääsiäisen aika on meillä töissä sesonkikautta. Näin ollen työpäiväni ovat kiitettävän pitkiä ja töitä on paljon.
Olen yrittänyt kaikki vapaa-aikani tehdä käsitöitä varsinaisten töiden vastapainoksi, mielihyvän saamiseksi pikkuhiljaa valmistuvista töistä.
Sentäs jotain olen valmiiksi saanutkin.

Tyttäreni pyysi tekemään tuttavansa yksivuotiaalle tyttärelle merinovilla-langasta avaimenreikähuivin. Värin piti olla violetti, mutta ajanpuutteeni vuoksi en ehtinyt lähteä tämän väristä lankaa metsästämään, joten tilasin Adlibrikseltä valkoista ja mustaa merinovillalankaa. Valkoisesta sitten tein huivin ja myssyn.
 
 Vasemman puoleinen pienempi pipa tuli valmiiksi ensin, mutta kokeiltuani sitä yksivuotiaalle tyttärentyttärelleni se oli aivan liian pieni, joten tein toisen isompikokoisen pipan. Ohje on täältä eikä ollut vaikea tehdä. Lankana on siis merinovilla.

Puuvillalangasta virkkasin tyttärentyttärelleni tälläisen tunika tyyppisen pusero-mekon. Hän osaa jo kävellä, joten mietin tälläisen tavallisten vaatteiden päälle tulevan vaatteen olevan käyttökelpoinen heidän mennessään kylään. Tähän löysin ohjeen netistä, mutten tähän hätään löytänyt ohjesivua. Pieniä muutoksia ohjeeseen tein hiha-aukkojen kohdalla.
Tälläisiä tällä kertaa. Valmistumassa on taas vaikka mitä, joita yritän tehdä aina kun mahdollista. 
Käsityöpiirini sai tilauksen tehdä "Körttipipoja" 2018 kesällä kotiseurakuntani ympäristössä pidettäviin Herättäjäjuhliin. Otimme ilolla tilauksen vastaan ja tällä viikolla piti jo tulla langat  piiriläisilleni - itse olin töissä, joten en päässyt käsityöpiiriini mukaan.
Nyt lähden jälleen tikuttamaan valmiiksi "melkein valmista" neuletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti