lauantai 27. elokuuta 2016

Stolat valmiina


Tässä ne nyt ovat; käsityöpiirini tekemät stolat Kalevan kirkolle. Nämä valmiina olevat stolat ovat pappien käyttöön ja vasemmalla näkyvä vihreä kuvassa vielä keskeneräinen stola tuli diakonien käyttöön. Luovutimme stolat Kalevan kirkon 50-vuotis juhlamessussa 21.8. ja pappien vihreä stola ja diakonien stola otettiin heti käyttöön.
Lankana näissä on ohuempi Pirkka lanka, josta virkkasimme isoäidin neliöitä. Yhdistimme neliöt toisiinsa ja virkkasimme reunoista kiinni Atelje Solemniksesta hankittuihin villakankaisiin taustoihin. Niskassa olevat ristit sekä helmoissa olevat ristit on myös virkattu ja jälkeenpäin pistelty kiinni stoliin. Ristit ovat puunväriset Kalevan kirkon yleisen värityksen mukaan.
Kalevan kirkon kappalainen tilasi nämä meiltä. Ohjeita ja vinkkejä kyselimme Pirkkalan seurakunnan käsityöpiiriltä, he kun olivat tehneet tälläiset jo omalle kirkolleen. Tosin meidän ristikuvio on hieman erilainen kuin heidän, tämä sopi paremmin omaan kirkkoomme.
 Valmiiksi sain myös itsestäni ikuisuustyöltä tuntuneen huppupyyhkeen mieheni tyttärentyttärelle. Pyyhkeen tilasin Atelje Margarethalta ja ristipistelin nimen, sydämet ja perhoset pyyhkeen helmaan. Kaikki sydämet on erivärisiä.
 Hupun reunaan pistelin yksinkertaisen kuvion liukuvärjätyllä violetin sävyisellä langalla.
Aiemmin olen tehnyt mieheni tyttärenpojalle samanlaisen huppupyyhkeen, mutta sinisen värisenä ja hieman erilaisella kuviolla. Siitä on kuvia aiemmassa postauksessani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti