lauantai 16. heinäkuuta 2016

Selvä blogiväsymys on vaivannut

Huomaan, että Facebook vie enemmän aikaa nykyään ja oman blogin päivittäminen jää tekemättä. Aikaa kuluu ja aina vain on mukamas vaikeampaa laittaa kuvia ja tekstejä tänne. Tosin en kirjoittele Facebookiinkaan paljoa, enimmäkseen seuraan vain muiden ihmisten ja ryhmien päivityksiä.

Nyt vihdoin saan aikaiseksi laittaa tänne tekemiäni töitä, joita en kaikkia ole saanut kuvatuksi tai osasta kuvat hävisivät, kun iPadini hajosi.

Valmiiksi sain alkuvuodesta yhdeksän ohjesivuisen ristipistotaulun mieheni tyttärenpojasta, mutta siitä en laita kuvaa, koska eivät halua lastensa kuvia nettiin ja taulusta tuli aivan näköinen. Taulun piti valmistua jo jouluksi, mutta suuret mullistukset elämässämme pistivät käsityöt hetkeksi sivuun.

Pienelle tammikuussa syntyneelle ihmeellemme, tyttären tyttärellemme olen tehnyt paljon kaikkea ja mieli tekisi tehdä vielä enemmänkin.
Tämän auringon virkkasin hänelle babysitterin päälle telineeseen roikkumaan, että olisi jotain, mitä tuijotella. Tein jälkipistoilla auringolle silmät ja suun. Lankoina on jämä puuvillalangat.

Myös nämä neulahuovuttamani roikkuvat olennot menivät hänelle vaunuihin tuijoteltavaksi, jos uni ei satu heti tulemaan silmään.

Tein hänelle Novitan Nallesta villatakin, mutta se oli yhden käyttökerran jälkeen jo pieni. Tein sen isolla koolla, mutta pikkuneiti olikin vielä isompi. Laitan siitä kuvan myöhemmin, kun muistan sen ottaa.

Kotioveemme rapun puolelle tein ovikoristeen. Tämä on tehty neulomalla ja ristipistoilla. Ainoa virhe on etten minä mummona omista esiliinaa, koska mieheni hoitaa meillä ruoanlaiton. Jälkikäteen mieheni lisäsi vaarille pienen ruuvimeisselin vyötärölle.

Nämä sorminuket, sipulipussi ja muut lelut menivät kirkolle myyjäisiin vappuna ja jatkavat seuraaviin myyjäisiin, kunnes joku ne halvalla ostaa.
Sekä tämä huivi, virkattu Novitan Silmu langasta.
Virkkasin pikkuneidille myssyn, mutta se menikin sitten eteenpäin toiselle vastasyntyneelle pikkuneidille, jolla oli pienempi pää. Lankana puuvillalanka ja ohje on netistä lacy vintage bonnet
Lisäksi samaiselle "toiselle" pikkuneidille tein tämän vaunupeiton ja piirakkasukat. Nämä tyttäreni vei edellisen myssyn saaneelle vauvalle ristiäislahjaksi. Piirakkasukat on Novitan Nallea ja ohje löytyy piirakkasukat-vauvalle, Arkimamman arkiralli blogista. Vaunupeittoon käytin Novitan Tivoli lankaa ja malli on korinpohjaneuletta lisättynä virkatulla reunuksella.


Tässä meidän neidin päähän sopiva kesähattu Bommix Bamboo langasta.


Ohje on jälleen jostakin netin syövereistä löydetty ja osin hieman itse muunnettu.
Bommix Bamboosta tein rintareppusukat neitokaisellemme ja hierojamme tyttärelle valkoisen kesähatun ja pojalle sinisen lippalakin, joka sitten osoittautui liian pieneksi.

Fiksailin lippistä ja toivon, että se nyt sopii hänelle. Tässä kuva muokatusta versiosta. Kuva näyttää olevan erittäin huono, kun lippis on Mariskoolin päällä. Vasen alareuna on niskaan ja oikealla alhaalla on lippaosa. En ole saanut annettua sitä vielä, joten en tiedä, sopiiko.

Työn alla on tällä hetkellä varmaan kymmenen eri työtä, jotka valmistuu, kun valmistuu.
Teemme käsityöpiirini kanssa stolia kotikirkkomme 50-vuotis juhlamessuun ja ne ovat jo hyvällä mallilla.
Valmistumassa on pienelle tytölle pitsineuletakki Novitan Ipana langasta. Katsotaan, kenelle se lopulta menee.
Silmu langasta olen virkkaamassa suorakaiteen muotoista huivia kirkon tuleviin myyjäisiin ja Novitan Aallosta simpukkahuivia.
Lisäksi muutama ristipistotyö odottaa tekemistä, mukana on jo tulevia joululahjojakin...

Töitä piisaa niin käsitöiden kuin palkkatöidenkin saralla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti